Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana cielęcin

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 1 kg
słonina 15 dag
bulion 1,5 szklanki
sól
pieprz
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana cielęcin

Brytfankę grubo wysmarować masłem. Cielęcinę pokroić w poprzek włókien na cienkie plastry, każdy lekko rozbić tłuczkiem. W formie układać na zmianę warstwy mięsa i cieniutko pokrojonej słoniny, posypując je przyprawami. Na wierzchu powinna być słonina. Wlać rosół, przykryć i piec godzinę w temperaturze 180˚C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 08.03.2014 19:37
pyszne miesko
Seba 01.02.2013 10:59
pycha
Ada-Gaba 28.11.2012 07:28
wyśmienite danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak