Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rozmarynowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

średni kurczak 1 szt
Rozmaryn suszony Prymat 2 łyżeczki
otarta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
czosnek
olej 2 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Rozmarynowy kurczak

Kurczaka dokładnie myjemy i dzielimy na 8 części. Przyprawy i skórkę cytrynową mieszamy z 2 łyżkami oleju. W każdej części kurczaka palcami delikatnie oddzielamy skórę od mięsa tak, żeby powstała kieszonka. Wkładamy w nią 1/8 mieszanki przypraw. Odstawiamy na pół godziny – najlepiej do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej. Wkładamy porcje kurczaka i smażymy po około 20 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 22.06.2012 02:15
już pachnie rozmarynem ( :
Renata16 13.05.2012 16:00
smaczne mięsko:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak