Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety z parowaru by Yvonne

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser camembert 10 dkg
cebula 7 dkg
jajko 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 3/4 szklanki
Rozmaryn suszony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
suszone oregano
oscypek 10 dkg
twaróg 20 (chudy)
filet z indyka 20 pieczony
karkówka 20 pieczona

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety z parowaru by Yvonne

Mięsa i sery oraz cebulę mielimy maszynką o średnim sicie. Dodajemy pozostałe składniki i wyrabiamy masę (o konsystencji miękkiej plasteliny). Formujemy kulki i gotujemy w parowacze przez 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak