Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledź po balatońsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez tradycyjny 100 g
groszek zielony 75 g
cukier 7 g
wino białe 35 ml
smietana 18% 35 ml
Kwas cytrynowy Prymat 5 g
pietruszka zielona 10 g
śledzie 450 (bez głów)

Przepis i sposób przygotowania na: śledź po balatońsku

Śledzie wymoczyć,oczyścić z ości i skóry,podzielić na połówki.Do majonezu dolać śmietanę,wino groszek,cukier i sok z cytryny.Porcję śledzi zwinąć w rulony,ułożyć na półmisku,zalać sosem i przybrać gałązkami zielonej pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak