Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie zwijane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 160 g
marchew 50 g
ogórek kiszony 60 g
musztarda 15 g
olej 10 g
woda 600 ml
ocet 60 ml
sól 2.5 g
cukier 7.5 g
Ziele angielskie całe Prymat 0.5 g
śledzie 475 (bez głów)

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie zwijane

Wodę zagotować w naczyniu emaliowanym,dodać 75g pokrajanej cebuli.Gdy cebula zmięknie,dodać ocet,przyprawy i chwilę pogotować.Marynatę przykryć,ostudzić.Wymoczone,oczyszczone śledzie podzielić na połówki,oczyścić z ości.Oczyszczoną i pokrajaną w paski marchew ugotować.Połówki śledzi osączyć z wody,posmarować musztardą,kłaść na nie kawałek ogórka wraz z cebulą i marchwią,zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką.Gotowe rolmopsy ułożyć w słoju i zalać marynatą.Na wierzch wlać olej.Podawać z chlebem lub jako dodatek do dań.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak