Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantne rogale

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 1/2 kg
mleko 1 szklanka
jajko 1 sztuka
margaryna stopiona 1/4 sztuki
drożdże 3 dag
sól 1/2 łyżeczki
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 szczypta
pieczarki 40 dag
masło 1/2 łyżki
parówki 8 sztuk
keczup pikantny do posmarowania
sól do smaku
przyprawa do zapiekanek do smaku
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne rogale

Ciasto:
Drożdże rozpuścić w mleku,mąkę przesiać dodać do niej drożdże i resztę składników , zagnieść gładkie ciasto i odstawić do wyrośnięcia .

Pieczarki pokroić na plasterki,podsmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem tak na pikantnie .
Parówki obrać z osłonek .
Cebulę pokroić na piórka.

Wyrośnięte ciasto rozwałkować na grubość do 1 cm,pociąć na trójkąty ,posmarować keczupem i pieczarkami ,na brzegu ułożyć porcję parówek i cebuli,posypać przyprawą do zapiekanek ,zwinąć rogale i ułożyć na natłuszczonej blaszce ,każdego posypać tartym serem .Odstawić jeszcze na 30min do wyrośnięcia.
Piec w temp.180st do 30 min.

Mi bardzo smakowały maczane w dodatkowej porcji keczupu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 25.05.2015 23:51
smakowitości
natalia.doradca 10.11.2013 07:06
Bardzo ciekawy pomysł :) chętnie go wypróbuję pysznie wyglądają
bietka 09.05.2013 11:13
pyszne rogale :)
Renataj 01.10.2012 22:20
Ciekawy i apetyczny przepis.
Weronika_eM 05.08.2011 21:27
pycha
anemon 26.03.2011 07:13
Trochę zaskakujące, że nie na słodko, ale jakie apetyczne. Zapisuję do zrobienia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak