Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 szt.
pieczarki 30 dag
cebula 2 szt.
śmietana kwaśna 370 g
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
pieprz
sól
curry
olej
mąka 1 łyżeczka
papryka 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz drobiowy z pieczarkami i papryką

Fileta umyć,pokroić w grubą kostkę,posypać przyprawą do kurczaka,curry i pieprzem.Na dużej patelni rozgrzać olej,wrzucić mięso,podsmażyć.Oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,cebulę w kostkę,a paprykę w paseczki.Cebulę i pieczarki dodać do podsmażonego mięsa,dusić pod przykryciem.Na koniec dodać paprykę,przykryć i smażyć na wolnym ogniu.Kiedy wszystkie składniki będą miękkie wlać śmietanę,doprawić solą i pieprzem.Mąkę wymieszać z wodą i zagęścić sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 01.07.2012 09:34
pychotka
Małgorzata113 25.03.2011 07:55
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak