Ogóki faszerowane kolorowym twarożkiem

Ogóki faszerowane kolorowym twarożkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kukurydza konserwowa

    3 łyżki
  • rzodkiewski

    6 sztuk
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • koperek świeży

    do dekoracji
  • serek wiejski

    1 opakowanie
  • ogórki

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ogórki umyć i pokroić w 4-5 cm słupki. Wydrążyć środek każdego słupka pozostawiająć \"denko\". Twarożek wiejski wymieszać z kukurydzą i pociętą w kostkę rzodkiewką. Jedną rzodkiewkę zostawić do dekoracji.
Twarożek z kukurydzą i rzodkiewką posolić i popierzyć wg uznania.Tak przygotowaną masą napełniać słupki z ogórków.
Ozdobić plasterkiem rzodkiewki i małą gałązką koperku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

21.07.2010 08:18
fajne bo inne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat