Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRUCHE ROGALIKI

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 15 dag.
mąka 20 dag.
masło 10 dag.
margaryna 10 dag.
wanilia - -
cukier puder - -

Przepis i sposób przygotowania na: KRUCHE ROGALIKI

Migdały sparzyć, zmielić. Do mąki dodać tłuszcz, posiekać, dodać migdały i szybko zagnieść ciasto. Ostudzić. Uformować wałek, podzielić na mniejsze części. Kształtować rogaliki . Ułożyć na formie i piec ok. 10 min. Posypać cukrem pudrem zmieszanym z wanilią. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fictor123 07.10.2012 07:04
na pewno pyszne
Ibag24 26.09.2011 20:17
smaczne bardzo smaczne
Margo1 25.03.2011 15:14
lubię wszystkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak