Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Raffaello II

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szkl
mąka pszenna 1 szkl
cukier wanilowy 1 op
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 szkl
cukier 3 łyżki
masło ekstra 1 kostka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
fix do śmietany 2 op
Biszkopty 200 g
likier adwokat 1/2 szkl
mleko 3 łyżki
czekolada biała 200 g
wiórki kokosowe 100 g
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
Biszkopt 5 szt
jajko 5 szt
Krem: 3 szt
żółtko jajek 3 szt
masa 1/2 l
śmietana kremówka 1/2 l
cappuccino 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Raffaello II

Biszkopt: z białek ubijamy pianę, następnie ciągle ubijając dodać cukier, cukier waniliowy oraz żółtka. Na końcu wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia, piec około 30 minut w temp. 180*C. Po upieczeniu i wystudzeniu przekroić biszkopt na pół.
Krem: żółtka oraz mąkę i cukier wlać do gotującego się mleka, zagotować, rozmieszać dokładnie żeby nie było grudek. Następnie odstawić do wystudzenia. Masło utrzeć, dodając przestudzony budyń oraz wsypać kawę cappuccino (suchą).
Masa: Czekoladę rozpuszczamy z 1 łyżką mleka. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach mleka. Następnie kremówkę ubijamy ze śnieżką, dodajemy pół szklanki adwokata, pokruszone biszkopty oraz wiórka kokosowe, a na końcu rozpuszczoną czekoladę i żelatynę, dokładnie wszystko razem mieszamy.
Przełożenie ciasta: połowa biszkoptu-krem-druga część biszkoptu-masa-wierzch posypujemy grubo wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 29.06.2011 21:44
pyszności
joanna77 31.03.2011 19:06
o,super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak