Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polenta

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka kukurydziana 300 g
sól do smaku
woda 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Polenta

Wodę doprowadzić do wrzenia ,osolić i wrzucać garściami mąkę,mieszając energicznie trzepaczką,aby nie powstały grudki i gotować około 10 minut,polentę wyjmować łyżką odciskając wody ,podawać do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 05.06.2011 21:34
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak