Polenta

Polenta

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka kukurydziana

    300 g
  • sól

    do smaku
  • woda

    1 l
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wodę doprowadzić do wrzenia ,osolić i wrzucać garściami mąkę,mieszając energicznie trzepaczką,aby nie powstały grudki i gotować około 10 minut,polentę wyjmować łyżką odciskając wody ,podawać do mięs.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Izabela28

05.06.2011 21:34
fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat