Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp po budańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp 1 kg
włoszczyzna 400 g
wino białe 500 ml
tłuszcz do smażenia w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Karp po budańsku

Warzywa opłukać,obrać i pokroić w paski,dusić do miękkości ,a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego,karpia oczyścić ,opłukać i pokroić w dzwonka,ułożyć na warzywach i doprawić do smaku,podlać winem i piec w piekarniku,aż ryba będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak