Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane wątróbką

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidory 10 szt
wątróbka drobiowa 200 dkg
grzybki 20 dkg
śmietana 6 łyżek
żółty ser 25 dkg[starty]
sól do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane wątróbką

Pomidory przygotować;od dołu wydrążyć miąższ ,wnętrze pomidora poprószyć pieprzem ,solą i bazylią,wątróbkę razem z grzybkami dusić na oleju do miękkośći,następnie wypełnić nim wydrążone części pomidorów i ułożyć w żaroodpornym naczyniu,polać śmietaną,posypać startym serem i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 03.08.2011 08:54
Muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak