Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pudding twarogowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 50 gram
jajko 1 szt.
cukier 1 łyżka
skórka z cytryny
płatki jaglane 90 gram
rodzynki 40 gram
proszek do pieczenia 1/2 opakowania
twaróg 125 (chudy)

Przepis i sposób przygotowania na: pudding twarogowy

Utrzeć masło z jajkiem i cukrem na puszystą masę, dodać skórkę otartą z cytryny oraz płatki jaglane i pozostawić wszystko do spęcznienia na 15 minut.
Dodać twaróg, rodzynki i proszek do pieczenia, wymieszać.
Napełnić masą dwie małe natłuszczone foremki, wstawić w naczyniu do gotowania n parze do wrzącej wody i gotować pod przykryciem 20 minut. Wyłożyć z foremek na talerzyki i podawać z owocami z kompotu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sroczka 11.02.2012 11:54
skosztowałabym takiego
anoosia 21.07.2011 13:16
ciekawy przepis....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak