Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki kakaowe z bakaliami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gorzkiej czekolady. 25 dag
masła 10 dag
ciemnego piwa 6 łyżek
cukru pudru 12 dag
zmielonych migdałów 12 dag
posiekanych rodzynek 2 łyżki
kakao w proszku

Przepis i sposób przygotowania na: kulki kakaowe z bakaliami

Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo piwo, wsypać rodzynki, cukier oraz migdały. Gdy powstania gładka masa, zestawić z ognia i ostudzić w pokojowej temperaturze po czym schłodzić w lodówce. Na koniec z masy formować małe kuleczki, które obtoczyć w kakao. Trzymać w lodówce do czasu podania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 02.01.2014 12:32
zastanawiam się, czy aby piwo nie zdominuje swoim drożdżowym posmakiem tych kuleczek...
ewelina/bunia 13.05.2011 09:17
ciekawe
Maryś1 07.07.2010 21:56
Fajne muszą być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak