kulki kakaowe z bakaliami

kulki kakaowe z bakaliami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzkiej czekolady.

    25 dag
  • masła

    10 dag
  • ciemnego piwa

    6 łyżek
  • cukru pudru

    12 dag
  • zmielonych migdałów

    12 dag
  • posiekanych rodzynek

    2 łyżki
  • kakao w proszku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czekoladę razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie nie przerywając mieszania wlewać stopniowo piwo, wsypać rodzynki, cukier oraz migdały. Gdy powstania gładka masa, zestawić z ognia i ostudzić w pokojowej temperaturze po czym schłodzić w lodówce. Na koniec z masy formować małe kuleczki, które obtoczyć w kakao. Trzymać w lodówce do czasu podania.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Habibi

02.01.2014 12:32
zastanawiam się, czy aby piwo nie zdominuje swoim drożdżowym posmakiem tych kuleczek...

ewelina/bunia

13.05.2011 09:17
ciekawe

Maryś1

07.07.2010 21:56
Fajne muszą być pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat