Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz wieprzowy ze szpinakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 40 dag
cebula biała 2 szt.
ząbki czosnku 3 szt.
imbir 1 kawałek
papryka mielona
sól
olej
papryczka chili 1 szt.
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz wieprzowy ze szpinakiem

Imbir oraz warzywa oczyść, obierz. Imbir i czosnek posiekaj. Cebule potnij w plasterki. chilii pokrój w kosteczkę.
Rozgrzej olej. wrzuć połowę imbiru, czosnku i chilii oraz cebulę. Zeszklij. Oprósz papryką. Dołóż mięso pokrojone w kostkę. Smaż 5 minut. Szpinak posiekaj. dodaj do mięsa. Duś ok. 30 minut.
Przypraw solą i pieprzem. Przełóż na talerze. Posyp resztą imbiru, czosnku i chilii oraz posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 21.02.2012 14:43
mniam
Krystyna32 28.03.2011 15:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak