Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ciasta parzonego z drobiowym farszem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
Farsz:
gotowane mieso drobiowe 35 dkg
olej 1 łyżka
jajko 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz biały mielony Prymat
woda 1i3/4 (wrząca)
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ciasta parzonego z drobiowym farszem

Mąkę przesiać do miski, zalać wrzątkiem. Wymieszać najpierw za pomocą łyżki, a gdy ciasto trochę przestygnie – zagnieść (w razie potrzeby dolać wody). Mięso zmielić maszynką o drobnym sicie. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na oleju z dodatkiem Kucharka i pieprzu. Dodać do mięsa, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Ciasto cienko wałkować na stolnicy, wykrawać kółka, na każde nakładać łyżeczką porcję farszu i zlepiać pierogi.
Gotować w osolonej wodzie 1 minutę od wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak