Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk duszony z warzywami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

olej 5 łyżek
cebula 1 szt
cukinia 25 dkg
pomidory 3 szt
czosnek 2 ząbki
mąka pszenna 2 łyżki
papryka 2 szt
Bazylia suszona Prymat do smaku
sól do smaku
zielona pietruszka do dekoracji
indyk 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk duszony z warzywami

Mięso opłukać ,pokroić na porcje,posypać solą , pieprzem,obsmażyć na oleju ze wszystkich stron,cebulę pokroić w krążki,a paprykę w paski ,cukinię natomiast w kostkę,pomidory sparzyć i pokroić na cząstek,na patelnię wlać olej,dodać jarzyny,zmiażdzony czosnek,,doprawić do smaku solą,pieprzem ,bazylią i dusić przez krótki czas,do warzyw dodać mięso i dusić jeszcze około 30 min,danie zagęscić mąką,posypać zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak