Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik Bambo

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 1/2 kostki
cukier 1 szklanka
mąka 2 szklanki
jajko 2 sztuki
kakao 2 łyżki
dżem 2 łyżki
mleko 1 szklanka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
mleko 1/2 l
masło 1 kostka
cukier 1 szklanka
kakao 3 łyżki
margaryna 1/3 kostki
cukier 4 łyżki
woda 1 łyżka
kakao 1 łyżka
kaszka 1/2 szklanki
aromat rumowy

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik Bambo

SKŁADNIKI OD 1-8 SĄ NA CIASTO.
SKŁADNIKI OD 9-14 SĄ NA KREM.
SKŁADNIKI OD 15-18 SĄ NA POLEWĘ.

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać kakao i dżem, a następnie kolejno jaja, mąkę i mleko. Wlać ciasto do tortownicy o średnicy 25 cm i piec ok godziny w średnio gorącym piekarniku. Ugotować gęsta kaszę mannę na mleku i ostudzić. Masło utrzeć z cukrem, dodawać po łyżce kaszy i ucierać dalej, następnie dodać kakao i zapach rumowy. Kiedy krem będzie puszysty, przełożyć nim ciasto przekrojone na 3 części. Składniki polewy rozgrzać w garnku, ostudzić i polać ciasto. Ozdobić owocami lub wiórkami kokosowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 26.08.2011 13:51
smaczne
Misiabe 24.03.2011 21:26
Znam to ciasto pod inną nazwą ale i tak jest genialne w smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak