Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń cielęca z chrzanem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 60 dkg[bez kości]
chrzan 5 dkg
rodzynki 5 dkg
cytryna 1 szt
śmietana 5 łyżek
olej 5 łyżek
masło 4 łyżki
zielony koperek w/g uznania
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń cielęca z chrzanem

Z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok,cielęcinę natrzeć solą,skórką cytynową,pieprzem,skropić sokiem cytryny,zawinąć w folię na kilka godzin,pozostawić w lodówce,pieczeń obrumienić na oleju,zetrzeć chrzan,rodzynki sparzyć,koperek posiekać,połączyć wymienione składniki ze śmietaną,sos doprawić cukrem i solą do smaku,gęstym sosem obłożyć cielęcinę,owinąć mięso w folię posmarowaną masłem lub olejem,piec około 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak