Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykowe kotlety mielone

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa (bez kości) 25 dkg
cebula 3 dkg
czosnek
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 lyżki
jajko 2 szt
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykowe kotlety mielone

Łopatkę bardzo drobno siekamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek siekamy na bardzo drobne kawałeczki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy w misce. Następnie ręką wyrabiamy masę do chwili, kiedy zacznie odstawać od ręki i naczynia. Formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy po 5 minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiabe 24.03.2011 21:30
oj pysznie wyglądają!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak