Sposób przygotowania
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę, następnie dodać obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać, następnie dodać sztywną pianę z białek i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać na dużą blaszkę i upiec niski biszkopt. Czas pieczenia powinien wynosić około 30 minut w temp. 180 stopni. Sok zagotować, budynie rozprowadzić w 1/2 szklanki zimnego soku, dodać do gotującego się soku i zagotować, do momentu gdy zgęstnieje. Ciepłą masę rozprowadzić na wystudzonym biszkopcie. Następnie ułożyć na niej ciastka. Odstawić do wystudzenia. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 100 ml wrzątku i przestudzić. Kremówkę schłodzoną w lodowce ubić z cukrem pudrem, pod koniec ubijania dodać zimną galaretkę i żelatynę. Śmietanę przełożyć na ciasto i odstawić do stężenia.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
mehia
Iwusia
Konto zablokowane
Mysiunia
katarzynka455
Sarenka
Wafelek2601
Allice
kasiaw
IKrakowianka
Dorian