Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa selerowo-porowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1 szt
seler naciowy 2 kawałki
seler korzeniowy 1-2 szt
bulion 1,5 litra
koperek
sól
pieprz
groszek ptysiowy
masło 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa selerowo-porowa

Pora pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Dodać pokrojone selery,koperek, zalać bulionem i gotować do miękkości.Doprawić. Pod koniec gotowania można dodać łyżkę jogurtu, ale nie jest to konieczne. Blenderem zrobić z zupy krem.Podawać z groszkiem ptysiowym.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 11.04.2012 14:58
super
pioge7 12.03.2012 09:15
mniam
Margo1 09.02.2012 15:44
smaczna
Mati13 03.12.2011 17:32
smaczna
edyta44 23.11.2011 15:31
pycha
owocówka 18.11.2011 07:32
nigdy nie robiłam, muszę spróbować :D
aginaa 25.03.2011 12:40
wyglada apetycznie
rosik93 24.03.2011 23:37
pyszna
Mariusz10 24.03.2011 19:36
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak