Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
kukurydza 1/2 puszki
średnia czerwona papryka 1/2 szt
marynowana papryczka chilli 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżka
przyprawa do dań meksykańskich
olej do smażenia
woda 300 (wrząca)
fasola 1 puszka
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak po meksykańsku

Pierś kroimy w kostkę, przysmażamy na rozgrzanym oleju (około 5 minut). Zalewamy wodą. Dodajemy fasolę, kukurydzę, pokrojone drobno papryki. Gotujemy przez 5 minut. Dodajemy przyprawy, a na końcu koncentrat pomidorowy i w razie potrzeby zagęszczamy rozprowadzoną w 1/3 szklanki zimnej wody mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caroline1983 28.04.2011 21:38
Ale pyszności i jakie kolorowe :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak