Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z rzeżuchą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt bałkański 1 l
masło 2 łyżki
rzeżucha 30 dag
sól
pieprz
sok z cytryny 2 łyżki
skórka z cytryny 1/2 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z rzeżuchą

Roztapiamy masło w rondelku, dodajemy rzeżuchę, otartą skórkę z cytryny. Całość dusimy pod przykryciem około 10 minut. Studzimy i miksujemy razem z jogurtem, sokiem z cytryny oraz przyprawami. Schładzamy. Podajemy posypane świeżą rzeżuchą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak