Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rosół 1,5 litra
cebula 2 sztuki
ogórki kiszone 0,3 kg
biała kiełbasa 0,3 kg
majeranek - do smaku
sól - do smaku
pieprz - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Cebulę , ogórki posiekać w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć, pod koniec dodać ogórki i dusić pod przykryciem do miękkości skraplając co jakiś czas rosołem. Kiełbasę włożyć do rosołu i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Następnie kiełbasę wyjąć, usunąć osłonkę i pokroić w półksiężyce. Cebulę z ogórkami razem z kiełbasą dodać do rosołu, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

sara1 10.02.2015 08:54
trochę inna od tradycyjnej ale bardzo ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak