Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki mięsne z cynamonem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 0,5 kg
ziemniaki surowe 10 dag
jajko 1 szt
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
woda gazowana 50 ml
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
natka pietruszki 3 łyżeczki
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki mięsne z cynamonem

Wszystkie składniki połączyć ,(bułkę odcisną z nadmiaru wody)i wyrobić na jednolitą masę.Włożyć na 1 godz do lodówki.Formować kulki,obtoczyć w mące i smażyć na głębokim oleju.Podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.01.2012 22:23
ciekawe
Ewelina47 05.12.2011 21:32
smaczne
hastalavista 04.12.2011 23:25
oryginalne :)
Edyta38 17.06.2011 17:12
mniam mniam
Krystyna32 10.06.2011 09:36
super
Margo1 16.05.2011 09:11
pyszne są na pewno
IKrakowianka 19.04.2011 22:00
z cynamonem jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak