Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z dorsza

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz 1 kg
cebula 2-3 szt
maślanka 1
ocet
sól
mąka
Liść laurowy suszony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z dorsza

dorsz najlepiej małe zwane bolki oczyścić z łusek i umyć posolić zostawić by zaciągnęły,następnie do garnka wlać 2 lub 3 litry wody włożyć dorsza i gotować dodać 2 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego pokroić w piórka cebulę i dodać do zupy wsypać trochę warzywka posolić pod koniec gotowania zaklepać zupę maślanką i kilka łyżek mąki wlać to do zupy i zamieszać ,dodać odrobinę octu i zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 22.11.2011 11:51
ciekawa
Mati13 29.03.2011 15:11
na pewno smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak