Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcja rosołowa z kurczaka 1 sztuka
antrykot 1 sztuka
włoszczyzna 1 pęczek
sól do smaku
ziele angielskie 2 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
pieprz do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
woda 2 litry
kości schabowe 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół

Zagotować wodę, dodać umyte mięso osolić i zagotować. Gotować na bardzo małym ogniu przez 1,5 godziny następnie dodać włoszczyznę liść i ziele i gotować jeszcze przez 15 minut. Rosół przecedzić doprawić pieprzem i maggi i podawać z makaronem. Posypać świeżą pietruszką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa95 09.10.2011 11:37
tradycyjnie ;)
Kamila18 30.08.2011 22:35
tradycyjny - najlepszy
Piotr24 07.08.2011 19:18
tradycyjny dobry przepis, ja dodaje jeszcze kilka drobiazgów do smaku ^ ^
Katarzyna99 19.05.2011 15:35
ja też:)
rzenia15 20.03.2011 10:43
uwielbiam
agata1722
agata1722 28.07.2010 10:45
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak