Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po meksykańsku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 1 kg
fasola czerwona 1 puszka
pomidory krojone z puszki 1 puszka
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
cynamon
pieprz
sól
koncentrat pomidorowy 1 kartonik

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po meksykańsku

Skrzydełka opruszyć solą i pieprzem, obsmażyc na oleju na złoty kolor, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Na oleju podsmażyć cebulę i czosnek, dodac pomidory z puszki, fasolę, koncentrat pomidorowy i przyprawy, chwilę gotujemy i zalewamy skrzydełka. Pieczemy pod przykryciem w piekarniku do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 11.11.2013 10:21
świetny pomysł
fotoviderek 12.10.2013 07:53
Lubię takie smaki :)
ankaryba 20.06.2012 12:14
super!!!
Adamorek 16.06.2012 10:49
smakowite
barbara11561 08.03.2012 11:32
świetne
jolanta19 06.11.2011 20:02
mniam
Iwona56 06.04.2011 10:56
pycha
Yvonne 24.03.2011 14:40
wolałabym najpierw sos, a na górę skrzydełka - byłaby chrupiąca skórka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak