Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowane bakłażany z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
ryż 1/2 szkl.
czosnek 2 ząbki
pomidory 2-3 szt.
cebula czerwona
pieprz
sól
bakłażan
kostka rosołowa 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowane bakłażany z ryżem

bakłażany umyć i wydrążyć z nich miąższ następnie pokroić w kostkę i przesmażyć na łyżce oliwy,dodać posiekany czosnek,pomidory umyć i pokroić w kostkę,zioła i cebulę posiekać,ryż ugotować na sypko w wodzie z kostkami rosołowymi,po ugotowaniu wymieszać z miąższem z bakłażanów,pomidorami,cebulą i ziołami,doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie solą jak jest mało słone,farszem napełniać wydrążone połówki bakłażanów układać na blasze skropić oliwą przykryć folią aluminiową i zapiec w piekarniku ok.30min.w temp.190st.bakłażany powinny być miękkie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 25.03.2011 20:11
to danie napewno smakowałoby mi;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak