Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkówka pieczona z dodatkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek
jasnozielona część pora 10 dkg
olej 4 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieczarki 3 szt
woda 100 (wrząca)
karkówka 75 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Karkówka pieczona z dodatkami

Karkówkę umyć, osuszyć, naszpikować 8 ząbkami czosnku. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć mięso z każdej strony. Przełożyć do żaroodpornego naczynia.

Pora pokroić w krążki, pieczarki w grube (ok. 0,5 cm) plastry. Mięso posypać Kucharkiem i pieprzem. Na i obok mięsa rozłożyć resztę czosnku, pieczarki i por.

Wlać wodę. Wstawić do zimnego piekarnika, ustawić temp. 180 stopni i piec (pod przykryciem) do miękkości mięsa (około 1 godziny). W połowie pieczenia mięso polać powstałym sosem.

Gdy mięso będzie miękkie zdjąć pokrywkę i piec jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga Paźdżeż 20.01.2023 12:54
speral
Doradca Smaku 23.01.2023 09:49
nie nie nie, ten składnik nie jest polecany do tego przepisu ;)
wiola ter 20.01.2023 13:56
a co to jest ten esperal ?
tadzik 20.01.2023 12:55
no to smacze
justyna54 23.06.2011 20:34
super
Gosia32
Gosia32 10.04.2011 08:04
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak