Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona faszerowana

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaczka 1,5 kg
Farsz:
wątróbka drobiowa 1 szt
mleko ciepłe 1/3 szklanki
jajko 1 szt
Majeranek suszony Prymat
czosnek
sól do natarcia kaczki
wołowina 30 (chuda)
bułka pszenna 1 szt
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat (do farszu)

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona faszerowana

Kaczkę myjemy, luzujemy (wyjmujemy z niej kości). Od wewnątrz i z zewnątrz nacieramy ją solą i odstawiamy. Z bułki ścinamy skórkę, którą moczymy w ciepłym mleku. Odciskamy. Wołowinę, wątróbkę, skórkę z bułki i czosnek bardzo drobno siekamy. Miąższ bułki kroimy w kostkę (ok. 1x1 cm). Składniki farszu mieszamy ze sobą. Nadziewamy kaczkę, sznurujemy, wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy (bez przykrycia) 90 minut w temperaturze 170 stopni (z termoobiegiem).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

koala 27.06.2012 23:15
extra mięcho (:
Renata16 19.05.2012 01:02
super kaczka
Renata16 19.05.2012 01:02
super kaczka
Renata16 19.05.2012 01:02
super kaczka
Renata16 19.05.2012 01:02
super kaczka
Renata16 19.05.2012 01:02
super kaczka
Renata16 19.05.2012 01:02
super kaczka
Renata16 19.05.2012 01:01
super kaczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak