Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z jaj, porów i brukselki

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt
pory 2 szt
brukselka 20 dag
majonez 25 dag
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
twaróg 3 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z jaj, porów i brukselki

Jajka gotujemy na twardo a potem drobno siekamy. W osobnym garnku gotujemy pory i brukselkę (gotujemy na miękko w lekko osolonej wodzie). Ugotowane pory kroimy w cienkie talarki. Na koniec mieszamy 3 łyżki twarogu z musztardą i mlekiem (1/3 szkl.), kwaskiem cytrynowym. Do twarogu dorzucamy także warzywa, sól. Mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.06.2012 18:26
fajna
jeta72 19.10.2011 21:54
pyszna
jolaxa 25.06.2011 23:39
pycha
AgaS10 01.05.2011 18:30
smaczne:)
ronald88 30.04.2011 21:52
super
Robert10 14.04.2011 15:37
smaczna
ronald88 02.04.2011 14:04
lubie taka
Ania67 25.03.2011 09:15
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak