Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab po podhalańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1kg
suszone śliwki bez pestek 15dag
kminek łyżeczka
majeranek łyżeczka
smalec 1 i 1\\2łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Schab po podhalańsku

Umyć schab i natrzeć solą,majerankiem,zostawic na godz w chłodnym miejscu.Namoczyć śliwki,odcedzić ,wymieszać z kminkiem.Długim ostrym nożem zrobić w mięsie otwór,wypełnic ciasto sliwkami.Folię mocno wysmarować smalcem ,ułożyć na niej schab i szczelnie zawinac.Mieso w folli położyć na wysmarowanej smalcem blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp 180C i piec około 40min.Pod koniec pieczenia mieso odwinąć z folli,aby ładnie sie zrumieniło.Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.03.2011 13:39
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak