Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczone pstrągi z sieckowej sopy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrągi 4
skórka z cytryny
przecier pomidorowy 1łyżka
miód 1łyżeczka
masło 3łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczone pstrągi z sieckowej sopy

Umyć pstrągi,osuszyć,natrzeć solą i otarta skórka ,a sokiem z cytryny skropić rybe i zostawić na 2godz w lodówce.Orzechy utrzeć z miodem i pozostałym sokiem z cytryny,przecierem pomidorowym i winem .Żaroodporny półmisek wysmarować masłem ,ułożyć pstragi ,polać stopionym masłem i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp.180C.Piec około 7min ,potem delikatnie przełożyć na drugą stronę.Polać przygotowanym sosem orzechowym i piec jeszcze 15min.Podawać z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak