Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety korzenne z jagnięciny

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skórka z cytryny
miód 1łyżka
mielona kolendra 1\\2łyżeczki
czosnek 3ząbki
sól 1|4łyzeczki
gałazki zielonej kolendry kilka
oliwa 2łyżki
masło 1łyzka
cytryna 1\2 plasterki
schab bez kości 80dag (jagnięcy)

Przepis i sposób przygotowania na: Filety korzenne z jagnięciny

Drobno posiekać czosnek i utrzeć z solą,papryką,mielona kolendrą,otartą skórka i sokiem z cytryny,oliwą oraz sokiem z cebuli.Pozbawione tłuszczu,umyte i osuszone mięso pokroić na cztery plastry,lekko zbić tłuczkiem ,formować filety.Dokładnie natrzeć je przygotowaną pastą ,ułożyć na talerzu ,przykryć i wstawić na 3godz do lodówki.Smażyć na stopionym maśle lub piec na grillu skropione marynatą.Podawać udekorowane gałązkami kolendry i plasterkami cytryny z ryzem ugotowanym na sypko.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.03.2011 13:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak