Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hałuski z bundzem i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1kg
jajko 2
masło 1łyżka
mrożony szpinak 25dag
czosnek 2ząbki
masło 2łyżki
śmietana 1\\2szkl
mąka 1łyżeczka
gałka muszkatowa starta 1\\4łyżeczki
starty bundz 25dag
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Hałuski z bundzem i szpinakiem

Przygotować ciasto.Na stolnice przesiać make,wbić jajka,dodać masło i dolewając wody wyrobić dość twarde ciasto.Pokroić kluski ,lekko przesuszyć.Rozmrozić szpinak .Obrany i posiekany czosnek rozetrzeć z solą.W rondlu stopić masło ,dodać szpinak i czosnek,mieszając chwile smażyć.Przyprawić do smaku solą ,szczyptą pieprzu i gałką muszkatołową,wlać rozkłóconą z maka śmietane,mieszając zagotować.Owczy ser zetrzeć na tarce.Nastepnie ugotować kluski w osolonej wodzie,po czym odcedzić.Podawać w podgrzanej dużej salaterce obłożone szpinakiem i posypane bundzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 24.03.2011 13:40
pysznie brzmi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak