Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bakłażan z czosnkiem na słodko

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
cukier 2 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
ocet winny 2 łyżeczki
olej do smażenia
wino ryżowe 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: bakłażan z czosnkiem na słodko

Bakłażany myjemy i kroimy w plastry o grubości 3 cm a każdy plaster kroimy na cztery. W woku rozgrzewamy olej,wkładamy bakłażany i smażymy mieszając. Po wyjęciu na tym samym oleju przesmażamy krótko posiekany czosnek.Z cukru,sosu sojowego i wina robimy sos wszystko trzeba dobrze wymieszać. Powstały sos dodajemy do bakłażanów z czosnkiem i gotujemy do czasu aż brokuły wchłoną sos. z Podajemy z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 07.07.2011 06:51
Ciekawa propozycja.
Krystyna32 03.05.2011 09:59
extra
Babciagramolka 24.03.2011 12:34
O ! Wersja orientalna bakłażana - warta uwagi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak