Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

farsz szpinakowy do naleśników

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 50 dkg
biały ser 1 kostka
czosnek 3 ząbki
sól do smaku
cebula 1 szt
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: farsz szpinakowy do naleśników

Cebulę obieramy i siekamy,podsmażamy ją na rozgrzanej patelni na złoty kolor.następnie dodajemy rozmrożony i odsączony szpinak i podsmażamy,doprawiamy do smaku solą i pieprzem,następnie wrzucamy posiekany czosnek i wszystko mieszamy.Po 10min dodajemy pokruszony ser i podsmażamy aż się troszkę rozpuści i sklei farsz.Takim farszem smarujemy naleśniki zawijamy je i podsmażamy na patelni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.07.2011 09:37
extra
Babciagramolka 24.03.2011 12:36
Szpinak zawsze
Dorota76 24.03.2011 11:57
uwielbiam takie naleśniki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak