Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grzybami i fasolą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1,5 kg
grzyby suszone 75 dag
cebula 2 szt
sól
pieprz
fasola 1,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grzybami i fasolą

Grzyby i fasolę namoczyć nan noc. Wypłukać kiszoną kapustę, zalać niewielką ilością wody i ugotować. Gdy kapusta będzie miękka, odcedzić ją. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Fasolę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Na oleju podsmażyć pokrojoną cebulę, potem dodać grzyby. W czasie duszenia dodawać wody, w której moczyły się grzyby. Następnie połączyć kapustę z grzybami i fasolą, doprawić solą i pieprzem do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.11.2012 09:19
smaczna
ronald88 20.07.2012 17:48
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak