Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w miodowej marynacie

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
miód 4 łyżki
bazylia 1 łyżka
oregano 1 łyżka
pieprz mielony 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
przyprawa kebab- gyros Prymat 1 łyżka
oliwy z oliwek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w miodowej marynacie

Piersi z kurczaka pokroić w paski, w naczyniu wymieszać miód z oliwą z oliwek oraz wszystkimi przyprawami, dodać do tego kurczaka i odstawić do lodówki na 30-40 minut. W tym czasie można zająć się ryżem – ugotować go z odrobiną warzywka, zamiast soli. Kurczaka w marynacie wyjąć z lodówki i wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię, smażyć pod przez 5 minut z obu stron, przykryć pokrywką patelnię i smażyć na małym ogniu przez 10-15 minut, zaglądając co jakiś czas czy kurczak się nie przypala. I gotowe :]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak