Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z jeżynami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jeżyny 150 g
cukier brązowy 1 łyżka
cukier puder 4 łyżki
cytryna 1
Biszkopty 4
masło 1 łyżka
ser ricotta 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z jeżynami

Z cytryny czystej najpierw musimy zetrzeć skórkę a potem wycisnąć sok, owoce umyj i włóż do rondelka , posypać brązowym cukrem i dajmy 1 łyżkę soku.Mieszamy i podgrzewamy przez 4 minuty. Jeżyny powinny zacząć zmieniać kolor , a cukier powinien się rozpuścić .Odstawiamy żeby przestygło. Zaś z soku który nam pozostał robimy lukier , dajemy cukier i dokładnie ucieramy te składniki. Ser przekładamy na talerz najlepiej głęboki dodajemy lukier i skórkę , wymieszać . Biszkopty kruszymy dodajemy masło najlepiej roztopione i przełóż na dno pucharków . Na biszkoptach kładziemy masę serową a na wierzchu kładziemy owoce całość polewamy jeżynowym syropem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 30.11.2013 23:27
chętnie bym się poczęstowała...
babcia
babcia 02.12.2012 13:28
pyszniutki
novita26 24.03.2011 09:42
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak