Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion cielęcy 1 kostka
wędzony boczek 5 dkg
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
woda 3 szklanki
cienka kiełbasa 1 szt
fasola Jaś 30 dkg
żeberka wędzone 15 dkg
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku ze świeżej fasoli

Żeberka, liść, ziele i kostkę rosołową włożyć do zimnej wody i gotować do momentu aż mięso będzie odchodzić od kości. W tym czasie na suchej patelni wytopić pokrojony w kostkę boczek, dodać cebulę i pokrojoną w plasterki kiełbasę i smażyć wszystko ok. 5 minut.
Żeberka i przyprawy wyjąć z bulionu. Wrzucić do niego fasolę i gotować do chwili, kiedy będzie miękka.
Mięso oddzielić od kości, pokroić drobno i dodać do fasoli. Wrzucić podsmażony boczek z cebulą i kiełbasą.
Na końcu dodać koncentrat pomidorowy, przyprawę do dań z fasoli, pieprz do smaku i w razie potrzeby zagęścić danie mąką.
Podawać z pieczywem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Basia14 16.05.2011 18:08
takiego przepisu szukałam:D super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak