Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki ze szpinakiem,serem feta i bazylią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 2 op.
ser feta 150 g
jajko 1 szt.
sól
pieprz
Ciasto:
mąka 350 g
sól 1/2 łyżeczki
masło
woda 250 (ciepła)
bazylia świeża 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ze szpinakiem,serem feta i bazylią

Szpinak rozmrozić,włożyć do garnka,dodać łyżkę masła,podsmażyć.Dodać jajko,wymieszać energicznie i smażyć,aż odparuje cała woda.Przełożyć do miski,przestudzić.Ser feta pokruszyć,wymieszać ze szpinakiem i posiekaną bazylią.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Z przesianej mąki,soli i wody zagnieść ciasto,wyrabiać,aż będzie gładkie.Rozwałkować na bardzo cienki placek,wykrawać szklanką krążki,nakładać po łyżeczce farszu,zlepić brzegi.Pierożki gotować w garnku na parze ok 15 minut.Podawać polane roztopionym masełkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 24.03.2011 08:01
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak