Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KIEŁBASA W GLAZURZE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białych surowej kiełbasy 5 szt
chrzanu 3 łyżki
wódki 1 łyżka
konfitura żurawinowa 1/2 szkl
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: KIEŁBASA W GLAZURZE

KIEŁBASY NAKŁUWAMY , WKŁADAMY DO WODY I GOTUJEMY 10 MIN, WYJMUJEMY I LEKKO STUDZIMY I SMARUJEMY OLEJEM. PRZYGOTOWUJEMY GLAZURĘ:DZEM ŻURAWINOWY MIESZAMY Z CHRZANEM I WÓDKĄ. KIEŁBASĘ UKŁADAMY W NACZYNIU ŻARODPORNYM, PIECZEMY OKOŁO 5 MIN. W PIEKARNIKU W 180 C TEM. AŻ SIĘ ZARUMIENI, SMARUJEMY POŁOWĄ GLAZURY I PIECZEMY JESZCZE 10 MIN. ODWRACAMY I SMARUJEMY POZOSTAŁĄ GLAZURĄ I JESZCZ 10 MIN PIECZEMY

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.03.2011 07:57
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak