Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z tofu

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tofu 50 dkg
cebula 1 szt
pieczarki 25 dkg
zielony groszek 30 dkg
bulion 1 kostka
białe wino 1/8 l
masło 1,5 łyżki
zielenina do dekoracji
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z tofu

Cebulę,pieczarki obrać i drobno posiekać,tofu pokroić w kostkę,wrzucić na rozgrzany tłuszcz cebulę ,pieczarki,tofu i dusić parę minut,podlać bulionem ,następnie zagęscić,dodać wino i podgrzać około 10 minut,dodać groszek ,doprawić do smaku i posypać zieleniną,można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.03.2011 08:08
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak