Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe bliźniaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pojedyńcza pierś z kurczaka 1 szt
suszone śliwki bez pestek 10 szt
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej do smażenia
wykałaczki

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe bliźniaczki

Pierś kroimy ukośnie w plastry. Dłuższe plastry przekrawamy w poprzek na pół. Każdy plaster delikatnie rozbijamy tłuczkiem i posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Śliwkę suszoną owijamy mięsem i nabijamy na wykałaczkę po 2 roladki.
Smażymy na rozgrzanym oleju po 3 minuty z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 05.07.2012 18:58
fajne:)
Małgorzata113 24.03.2011 08:07
świetny przepis
mysza666 23.03.2011 22:24
Jej jakie fajne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak