Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelskie jadło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mielona marynowana słonina 1 łyżka
olej 1 łyżka
cebula 5 dkg
Kminek mielony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
wykałaczki 8 szt
ziemniaki
schab pieczony 8 plastrów
sos chili 2 (z czosnkiem)
kapusta kiszona 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelskie jadło

Ziemniaki gotujemy w mundurkach (można użyć ziemniaków pozostałych z obiadu), studzimy, obieramy, każdego dzielimy na 4 równe części. Cebulę niezbyt drobno siekamy. Na patelnię wkładamy słoninę i wlewamy olej. Rozgrzewamy i obsmażamy ziemniaki dokładnie z każdej strony. Każdy plaster schabu smarujemy sosem chilli – czosnkowym (zużywamy na to 1 łyżkę), składamy go na pół (wzdłuż dłuższej części). Ziemniaki zdejmujemy z patelni, każdy z nich zawijamy w schab, spinamy wykałaczką. Ponownie smażymy. Usmażone ziemniaki zdejmujemy z patelni i utrzymujemy w cieple (można włożyć do piekarnika rozgrzanego do 100 stopni). Na patelnię wsypujemy cebulę, smażymy ją przez 3 minuty. Dokładamy kapustę, kminek, pieprz oraz pozostały sos chilli-czosnkowy. Dokładnie mieszamy i smażymy przez 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 24.03.2011 08:06
świetny przepis
Gosia40 24.03.2011 06:07
na pewno by mi smakowało
Sylwia88 24.03.2011 00:29
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak