Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

4.0
(27)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 10 ząbków
woda 100 (wrząca)
wędzony boczek 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek wędzony z czosnkiem pieczony

Boczek włożyć do wrzątku i gotować przez ½ godziny w wodzie z dodatkiem liścia i ziela. Wyjąć, skórę naciąć w kratkę, boczek naszpikować czosnkiem. Włożyć do żaroodpornego naczynia (skórą na dół), wlać wrzątek i piec przez 1 godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Zdjąć pokrywkę, odwrócić boczek skórą do góry, polać powstałym sosem i piec przez kolejne ½ godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawel6 24.03.2011 07:16
piękny kolor!
patusia 24.03.2011 01:30
Wygląda przepysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak